Kdo je tisti, ki je na BAM-u ves teden najbolj nasmejan? Srčen? Čuteč? Pristen? Iskren? Pripravljen pomagati in razveseliti ter osrečiti še tako mrk obraz? ..NAJ ustvarjalec BAM-a, seveda! 🙂

Naj ustvarjalca vsako leto anonimno izglasujejo sodelujoči. Lani je ta časten naziv pripadel Jerneju Kovaču Myintu, ilustratorju/arhitektu prešernega nasmeha, ki se hitro naleze vsakega, ki ga sreča. Jernej si je s tem nazivom avtomatsko prislužil udeležbo na letošnjem BAM-u in ostale ugodnosti, ki jih naziv ponuja. In kako se počuti kot “naj ustvarjalec” prejšnjega leta? Tako je povedal:

“Saj poznate tisti občutek, ko ti ob veseli novici grejo kar kocine pokonci? No, lani je ta čast doletela mene, ko sem ob zaključku božičnega art marketa prejel novico za naj ustvarjalca leta 2018. Vesel sem, da sem vas uspel prepričati s svojimi ilustracijami.

* Foto: Petra Cvelbar / arhiv Studio DMG

Ampak kakšen bi bil artmarket, če bi bila tam samo moja stojnica? Nekaj takšnega kot eno polomljeno božično drevo brez vseh okraskov. In zato, dragi ustvarjalci lanskega artmarketa, ta nagrada je nagrada vseh nas. Ker le skupaj znamo pričarati vzdušje na najlepšem dogodku v mestu. In letos? Ponovimo to našo pravljico!

 In ker bo ta pravljica še bolj čarobna kot lansko leto, nas pridite pogledat; še za najzahtevnejše “božičke” se bo kaj našlo. “

…dragi Jernej, nisi nas prepričal samo s svojimi ilustracijami. Ostani takšen, kot si. <3