Ker je letošnje leto zelo negotovo zaradi spleta okoliščin pandemije, je tudi začetek poletne sezone Art marketa na Bregu pod velikim vprašanjem. Žal so ulice v Ljubljani prazne, tudi turistična sezona bo potrebovala kar nekaj časa, da si opomore… zato še ne moremo obljubiti, kdaj bomo zopet lahko sončili svoja dela pod kostanji na Bregu.

A vendar se v ekipi ne damo! Staknili smo glave in se domislili novega načrta – kmalu bo zaživel spletni Art market oziroma t.i. “Virtualni Art market Ljubljana”. Ideja je takšna, da bi z vašo pomočjo namesto “v živo” z Brega, virtualno zaživele sobote na spletu, kjer bi ta dan objavljali vaše aktualne izdelke, ki bi bili naprodaj. Virtualni Art market bi potekal neodvisno od vremena, za prodajo bi poskrbeli vi, ustvarjalci, z udobnega naslanjača ali terase vašega doma.

Vsak teden bomo od nedelje do četrtka zvečer na našem mailu [email protected] zbirali vaše prijave za virtualno sejmovanje. Sodelovanje je brezplačno, ostali kriteriji za sodelovanje ostajajo podobni kot za prijavo za stojnico na Bregu – še vedno so pogoji dobra ideja, kvaliteta in unikatnost. Za prijavo nam pošljite najnovejšo (še neobjavljeno) fotografijo izdelka, ki je bil narejen pred kratkim, kratek opis izdelka/specifikacije (npr. viseči uhani, dimenzije 1,5 cm, srebro, ročno izdelano), ceno izdelka, link do vaše spletne trgovine, Facebook strani ali Instagram profila ter ime, pod katerim želite, da vas navedemo, nujno pa tudi kontakt, na katerega vas kupci lahko kontaktirajo za naročilo.

Od vsakega avtorja bomo nato v soboto, za katero je bil prijavljen, objavili en izdelek. Število sodelujočih bo vsak teden omejeno na največ 50 ustvarjalcev. V kolikor še nimate svojega profila na naši spletni strani www.artmarket.si/ustvarjalci je zdaj čas, da ga ustvarite… Prijaviti se je potrebno za vsako soboto posebej. Naprošamo vas, da nam za vsak teden, ko želite sodelovati, pošljete drug izdelek, saj želimo ponuditi čim bolj raznolik nabor ročnih del, ki bo pritegnil čimveč obiskovalcev na našem profilu, torej vaših kupcev.

Vsak sodelujoči (objavljen ustvarjalec/ka) pa se mora potruditi, da bo spremljal aktualno dogajanje pri svojem objavljenem izdelku ter sam odgovorno poskrbel za komunikacijo s kupci, da se bo le ta tudi prodal. V kolikor se zgodi, da se kupci za povpraševanje ter nakupe obrnejo na nas, jih bomo usmerili na vas. Prav tako je zaželeno in dobrodošlo, da objave čimveč delite in opozorite na vaše izdelke in našo skupno akcijo.

Upamo, da vam je ideja všeč in da se boste odzvali našemu povabilu. Verjamemo, da bomo skupaj ustvarili nekaj lepega, dobrega in koristnega za vse. Predvsem pa da vse spomnimo, da smo kreativni ljudje še vedno tu, močni in ustvarjalni kot vedno.

Ekipa Art market Ljubljana