Bliža se tisti čas v letu, ko iz omare privlečemo okraske, na radiatorjih sušimo pomaranče, kuhamo čaj, pa tudi vino, pečemo piškote in se vabimo na obiske. Čas, ko v hitrem tempu življenja mislimo več drug drugega kot običajno, čas, ko si dovolimo ustaviti in ko želimo pričarati čim več nasmehov na obraze.

Zaradi vsega tega in še veliko drugega je slikar ter oblikovalec David Matej Goljat pred več kot dvajsetimi leti začel s projektom Art market Ljubljana, v katerega je verjel takrat in v katerega še vedno verjame, s projektom, ki je skozi leta razveseljeval in dajal priložnost na stotine ustvarjalcem ter bil marsikomu odskočna deska za njegovo lastno pot… s projektom, ki je razveselil na desetine tisočev obiskovalcev in kupcev.

Pred osmimi leti pa je Matej, kot ga kličejo prijatelji, osnoval še praznično edicijo t.i. “BOŽIČNI ART market Ljubljana« in v artij glavne pošte na Čopovo ulico v Ljubljani povabil kvalitetne ter zanimive ustvarjalce, ki se v tednu pred božičem predstavijo z zanimivimi prezentacijami in vrhunsko ponudbo ter razveseljujejo tako meščane, kot tudi obiskovalce prestolnice s svojimi deli in osebnim pristopom… Na enem mestu se tako zbere in predstavi približno 50 izbranih razstavljalcev, ki so na podlagi razpisa izbrani in povabljeni k sodelovanju. Konkurenca je zares velika in sodelovanje je zato še toliko žlahtnejše…

Za ustvarjalce pa ta predpraznični čas pomeni več kot zgolj veselje, saj se poleg prazničnih omam ter prijetnih opravil namreč bliža najlepši božični sejem daleč naokoli – »BOŽIČNI ART market Ljubljana«, letos že osmi po vrsti. Za 50 izbrancev to pomeni zavihane rokave od ranega jutra in kar nekaj neprespanih noči od razglasitve naprej, saj je treba misliti na vse – na izdelke, zalogo, praznično ponudbo in tudi na izgled ter prezentacijo (razstavni prostor), ki mora v tem letnem času seveda izgledati več kot privlačno in kar se da čarobno. Kaj so nam pripravili izbrani ustvarjalci letos, bomo videli že zelo kmalu, ko se bodo 17. decembra ob 10:00 uri odprla vrata atrija pošte… Prijazno vabljeni!

Ekipa BAM (dogodek Mateju pomagamo izpeljati tudi Eva, Klavdija, Nina, Petra, Rok in še veliko drugih)