Artmarket

Art market Ljubljana je projekt, ki že 20 let združuje, predstavlja in promovira kvalitetne, unikatne ter inovativne slovenske avtorje. Ustvarjalci in oblikovalci vseh starostnih skupin s svojim razmišljanjem in ustvarjalnim delom sami opozarjajo nase, s svojo raznolikostjo dojemanja sveta ter sporočilnostjo svojega dela bogatijo ustvarjalni prostor in posledično tudi naš projekt. Ustvarjalci so dokaz, da naš moto: »Ni pomembno kdo si, ampak kaj imaš pokazati«, več kot drži.

Art market Ljubljana je projekt, znan po združevanju elite kvalitetnih in perspektivnih sodelavcev, ki se ponašajo s svojim delom, vztrajnostjo, optimizmom in neverjetno kreativno energijo. Pri projektu sodelujejo izključno avtorji izdelkov, vse od dijakov, študentov, samozaposlenih v kulturi, upokojencev in tistih vmes. Avtorje povabimo k sodelovanju na podlagi prijave. Z nami so že prepoznavni ustvarjalci in tudi tisti, ki so svojo ustvarjalno pot šele pričeli. Vse kar šteje je ustvarjalna kvaliteta, unikatnost, izvirnost izdelkov in posameznika, tudi njegov doprinos k projektu.

Pri projektu sodelujejo ustvarjalci s področja oblikovanja, slikarstva, kiparstva, tekstila, keramike, dekorja, nakita,… Avtorji na stojnicah svoje izdelke razstavljajo in prodajajo. S takšnim pristopom spodbujamo množico k aktivnem razmišljanju o nastanku posameznih del in izdelkov, hkrati pa jim nudimo možnost neposrednega stika z avtorji. V času, ko se vse bolj nagibamo k podpori posameznikov in manjših podjetij, je takšen stik z avtorji več kot privilegij. Toliko čudovitih obrazov na enem mestu!

Art market Ljubljana spremljajo tudi ustvarjalne delavnice in druge aktivnosti, ki obiskovalce seznanjajo o procesih nastajanja različnih izdelkov in jim nudijo vpogled v ustvarjalne procese, v neposreden nastanek izdelka. Na delavnicah se lahko preizkusijo tudi sami in prepričajo o svoji ustvarjalnosti in talentu.

Umetniške stojnice AML se v Ljubljani postavljajo že od leta 2000, ko se med majem in oktobrom predstavijo kvalitetni slovenski ustvarjalci. S projektom bogatimo ponudbo prestolnice in z drugimi sorodnimi programi posredno prispevamo k mednarodni unikatnosti naše države. Prizadevamo si, da se umetnost, oblikovanje, ter kreativna energija posameznikov čimbolj dotakne meščanov ter vseh obiskovalcev iz tujine.

Vsako leto organiziramo tudi veliki BOŽIČNI ART MARKET, ki poteka v ATRIJU glavne POŠTE na Čopovi ulici v Ljubljani. Več o tem dogodku najdete v rubriki BOŽIČNI AML.